Bereiding
Maak de strudel:
Verwarm de oven voor op 180°C
Spoel de spinazie, zwier droog en laat even uitlekken.
Zet een grote pot op het vuur met de olijfolie. Pel de teentjes knoflook en snijd fijn, pel de sjalotten, snipper fijn en bak even mee op in de olijfolie samen met de look.
Doe de spinazie in de grote pot en laat slinken. Knijp daarna zeer goed uit en breng op smaak met peper en zout.
Snijd kleine roosjes van de broccoli en stoom of blancheer ze.
Voeg de geraspte kaas en de roosjes broccoli bij de spinazie.
Leg het vel bladerdeeg open op een met bakpapier beklede bakplaat. Lepel in het midden een lange strook van de groenten met kaas.
Vouw de strudel dicht. Mag het wat specialer zijn? Snijd dan inkepingen in aan beide lange zijden. Vlecht deze om dicht.
Bestrijk de strudel met een losgeklopt ei en bak in een voorverwarmde oven gedurende 45 minuten.
Maak intussen de dressing:
Pel en snipper de sjalot fijn en meng met 1 koffielepel mosterd, 1 koffielepel honing, 2 eetlepels citroensap en 3 eetlepels olijfolie. Plaats in de koelkast.
Afwerking:
Snijd de strudel in plakjes van 2 cm en serveer er een slaatje met dressing bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.