Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de lente-uitjes in ringen.
Bak de lente-uitjes samen met de geperste look in een ovenbestendige koekenpan in olijfolie zacht.
Rits er de blaadjes van de takjes tijm bij, voeg de paprikareepjes toe en roerbak 2 minuten.
Kruid met het chilipoeder, peper en zout.
Giet de aardappelen af en laat ze goed uitstomen. Stamp ze samen met de melk, de eieren en de helft van de kaas tot een gladde puree. Kruid met peper en zout. Schep er de gestoofde paprikareepjes onder.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak de pan schoon en giet er een scheutje olijfolie in. Laat goed heet worden.
Schep er nu de puree met paprikareepjes in en strijk wat glad. Bestrooi met de resterende kaas en de extra tijm en zet de pan ongeveer 25 minuten in de oven.
Serveer warm, eventueel met een frisse sla.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.