

Bereiding
Recept om ev. zelf kastanjes te poffen:
Spoel de kastanjes. Snijd een kruisje in de onderkant van de kastanjes.
Leg ze op een bakplaat en zet in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 25-30 minuten.
Laat heel even afkoelen en verwijder onmiddellijk de schil. Bewaar in een afgesloten doos.
Maak de hartige cake
Schil de rode bietjes en snijd in partjes.
Leg op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn en kruid met peper en zout.
Dek af met aluminiumfolie en zet in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende 30 minuten.
Schil en ontpit intussen de pompoen en snijd in blokjes (3-4 cm).
Pel de rode ui en snijd in partjes. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
Leg na de 30 minuten de blokjes pompoen en rode ui ook op de bakplaat en plaats opnieuw 25 minuten in de oven op 185°C. Haal uit de oven en laat even afkoelen.
Kook de tarwekorrels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pel en plet de knoflook. Haal de blaadjes van de tijm.
Rasp de kaas. Hak de kastanjes grof.
Meng de knoflook, tijm, bloem, bakpoeder, gemalen kaas, gekookte tarwekorrels, melk, eieren en kruid alles met peper en zout.
Meng de geroosterde groenten onder het beslag en giet alles in een ingevette en bebloemde ringvormige bakvorm (tulband bakvorm).
Dek af met aluminiumfolie en zet in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 1u en 15 minuten.
Haal uit de oven, laat enkele minuten rusten en ontvorm.
Meng de zure room met enkele druppels citroensap en kruid met peper en zout. Garneer de groentekrans met de zure room en besprenkel met de chili olie. Serveer lauw of koud.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.