Hartjeswafels met chiajam van frambozen en zure slagroom
Hartjeswafels zijn niet alleen heerlijk, maar ook ontzettend schattig. De combinatie van deze luchtige wafeltjes met de zoete frambozenjam en een frisse toets van slagroom zal je zeker doen watertanden. Perfect voor een romantisch ontbijt of een gezellig dessert!
4o
Ingrediënten
Voor de wafeltjes:
Voor de chiajam:
Voor de slagroom:
- wafelijzer
Bereiding
De wafeltjes
Smelt de boter in een pannetje. Doe de suiker, melk, eieren en gesmolten boter samen in een kom een meng goed.
Voeg de bloem, het bakpoeder en de kardemon toe en klop tot je een mooi homogeen beslag bekomt. Laat het deeg een kwartiertje rusten.
Verwarm je wafelijzer en doe ongeveer een halve pollepel van het beslag in het midden van je wafelijzer. Sluit en laat de wafels bakken tot ze goudbruin zijn.
Houd de wafels eventueel warm in een oven op lage temperatuur of warm ze achteraf terug op in je (stoom)oven.
De chiajam
Doe de frambozen samen met het citroensap en de honing in een kleine pot en zet op een gemiddeld vuur. Prak de frambozen plat met een vork.
Roer geregeld en laat dit mengsel zo’n 10 minuutjes op het vuur borrelen. Zet het vuur wat warmer en laat nog een 3-tal minuten al roerend goed doorkoken.
Neem van het vuur en voeg nu de chiazaadjes toe, meng goed. Laat even afkoelen en doe dan in een confituurpot. Plaats in de koelkast tot gebruik.
De zure slagroom
Klop de room samen met de suiker tot slagroom. Meng er de zure room en de citroenzeste onder.
Serveer de wafeltjes samen met de chiajam en de slagroom. Enjoy
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.