Bereiding
Maak de kruidenolie
Pel de teentjes knoflook en snijd in fijne plakjes. Hak de blaadjes van de rozemarijn fijn.
Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt.
Meng 4 eetlepels olijfolie met de rozemarijn, citroenzeste, chilivlokken en ½ theelepel zout.
Snijd de aardappelen
Maak in de aardappel elke 5 mm insnijdingen tot op 1 cm van de onderkant > Leg aan beide zijden van de aardappel een houten lepel. Zo kan je snijden tot op de steel van de houten lepel en snijd je zeker de aardappel niet door.
Maak de hasselback aardappelen
Verwarm de oven voor op 185°C
Wrijf de buitenkant en de insnijdingen van de aardappel in met de kruidenolie en vul met plakjes knoflook.
Plaats de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven gedurende 40-50 minuten.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.