Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Was de krieltjes en snijd ze in dunne schijfjes maar niet helemaal door, zodat je hasselback potatoes verkrijgt. Weet je niet goed hoe te beginnen? Bekijk dan deze tips en tricks.
Leg ze in een ovenschaal en druppel er wat olijfolie over. Bestrooi met de tijmblaadjes en rozemarijn en kruid met peper.
Plaats 35 minuten in een voorverwarmde oven.
Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snijd de appelen in blokjes.
Schil de pastinaak en snijd in blokjes.
Stoof de appelblokjes samen met de pastinaakblokjes in een bodempje water gaar.
Kruid de kipfilets met het paprikapoeder en wat peper en bestrijk met wat olijfolie. Gril ze goudbruin en gaar in een grillpan. Snijd ze vervolgens in plakjes.
Stamp de gare pastinaak en appelblokjes tot een grove puree. Breng op smaak met de honing en het kaneelpoeder.
Serveer de plakjes kip met de appelmoes met pastinaak, de sla en de hasselback potatoes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.