Bereiding
Maal de havermout fijn in een blender. Los de gist op in een beetje water.
Meng de havermout met de bloem samen met het gistpapje en de rest van het water, zout en olijfolie. Kneed tot een soepel elastisch deeg. Laat 40 minuten afgedekt rijzen.
Verhit de passata en voeg de oregano, gerookt paprikapoeder, peper en zout toe. Laat op een zacht vuurtje pruttelen gedurende 15 minuten.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de lente-ui in ringen, snipper de knoflook fijn. Brokkel de geitenkaas in stukjes. Bak de champignons kort op een hevig vuur in wat olijfolie.
Verwarm de oven voor op 250°C. Rol het deeg uit tot 4 pizza’s, op een met bakpapier beklede ovenplaat (gebruik best twee ovenplaten). Lepel er wat passata over, verdeel de gebakken boschampignons royaal over de pizza’s.
Werk af met de knoflook en de geitenkaas en bak de pizza’s 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Strooi er net voor het serveren de ringetjes lente-ui over.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.