Heek met bloemkoolpuree, geroosterde bloemkool en currydressing
Zin om je gasten te verwennen met een gezonde maaltijd met veel pit? Dan is dit gerechtje een absolute aanrader! Geniet van een smaakvolle maaltijd met heekfilet geserveerd met bloemkoolpuree, geroosterde bloemkool en een frisse currydressing.
Bereiding
Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
Verdeel de helft van de bloemkool in roosjes en schik ze op een ovenplaat. Kruid met peper en zout en sprenkel er olijfolie over.
Rooster de bloemkool 20 minuten in de oven.
Snijd de rest van de bloemkool in grove stukken en doe ze samen met de geschilde aardappelen in een kookpot. Voeg de geperste knoflook, een theelepel zout en de melk toe en kook gedurende 15 minuten.
Maak de dressing. Snipper de sjalot fijn. Fruit de gesnipperde sjalot in een eetlepel olijfolie en voeg de currypasta toe. Voeg de overige olijfolie en het citroensap toe, laat even zachtjes pruttelen. Duw door een zeef en vang het vocht op.
Giet de aardappelen en bloemkool af, maar vang het kookvocht op. Pureer met een passe-vite en breng op smaak met citroenzeste, 2 el citroensap en wat van het kookvocht, peper en zout.
Roer er wat olijfolie door tot een gladde puree.
Dep de vis droog. Verhit een pan met de boter en 2 el olijfolie. Bak de vis, eerst op de velkant, aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
Leg de puree en de geroosterde bloemkool op een bord, leg er de vis bovenop. Lepel er de dressing over en serveer met de veldsla.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.