Bereiding
Voor de kuidencrumble meng je de look samen met de amandelen en kappertjes onder de verse peterselie, dille en munt. Giet er een scheutje olijfolie bij en roer om. Schep er de panko onder en kruid met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180°C
Dep de visfilets droog met huishoudpapier en kruid ze lichtjes met peper en zout. Leg de filets in een beboterde ovenschaal en bedek de bovenkant met de kruidencrumble.
Leg ook de trostomaten in een ovenschaal, bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats beide schalen 25 minuten in de oven.
Verwijder ondertussen de harde kern van de venkel en snijd de rest in kleine stukken. Snipper de ui, schil de aardappelen en snijd in stukken.
Stoof de venkel met de ui beetgaar in olijfolie. Voeg de aardappelen toe en stoof ze even mee. Giet er zoveel water bij tot de groenten net onder staan. Doe er de laurier bij, kruid met peper en zout en breng aan de kook.
Giet de venkel met aardappelen af en stamp ze met de karnemelk en een klontje boter tot puree. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
Serveer, samen met de geroosterde tomaatjes, bij de vis.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.