
Bereiding
Snijd de chilipeper en pers de knoflook fijn.
Hak de kruiden fijn en meng er de chilipeper, knoflook en een scheutje olijfolie onder. Kruid met peper en zout.
Snijd de citroenen in plakjes.
Spoel de vis onder koud water en dep goed droog met keukenpapier. Maak langs beide kanten, met een scherp mes, enkele ondiepe inkepingen in de vis.
Wrijf de vissen vanbinnen en vanbuiten in met de marinade. Vul de buikholte met de citroenplakjes.
Zorg ervoor dat de barbecue voor het grillen goed op temperatuur is. Wrijf het barbecuerooster in met wat olie.
Klem de vis vast tussen een visklem of rooster. Je kan de vis dan makkelijk in één keer omdraaien.
Leg de vis indirect op de barbecue, dus niet recht boven de hittebron.
Rooster de vissen 5 à 7 minuten aan beide kanten.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.