Bereiding
Snipper voor de tartaarsaus het sjalotje fijn. Snijd de augurkjes in fijne blokjes. Plet het eitjes met een vork. Meng nu alle ingrediënten onder elkaar en kruid met peper en zout. Zet koel.
Boen de aardappelen schoon. Halveer ze en snijd eerst in schijfjes en daarna in frieten.
Verwarm de friteuse tot 130°C.
Voeg de frieten in delen toe en frituur 5 minuten voor een eerste maal. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de vis in porties van ongeveer 60 g. Kruid de vis met peper en zout en wentel de stukken door de bloem.
Klop de eidooiers onder de bloem en kruid met peper en zout. Giet er al kloppend het bier bij tot je een romig beslag verkrijgt.
Verhit de friteuse tot 180°C. Bak de frieten voor een tweede maal, nu goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en zet ze in de oven zodat ze warm blijven.
Haal ieder stukje vis door het bierbeslag en bak ze goudbruin in de friteuse.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de citroen in partjes. Serveer de vis met de frieten, tartaarsaus, citroenpartjes en peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.