Bereiding
Snijd het witloof in de lengte in fijne repen. Snipper de sjalotjes fijn. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de vrucht. Rasp de gember.
Verhit 2 el olijfolie in een wokpan. Fruit er het witloof met de sinaasappelrasp en gember in aan, roerbak verder. Blus met het sinaasappelsap, voeg de honing en sojasaus toe.
Roerbak verder tot het witloof beetgaar is en het meeste vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en zout.
Dep de hondshaai droog, kruid met peper en zout en bak ’m langs beide kanten goudbruin in wat olijfolie. Voeg de sjalotsnippers toe en bak ze tot ze zacht zijn.
Leg een bedje witloof op een bord en schik daarop de hondshaai. Werk af met de sjalotjessaus, puree en een paar blaadjes verse koriander.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.