Bereiding
Kook de pompoenblokjes gaar in licht gezouten water. Giet af en laat even uitdampen. Doe de gepelde look, geraspte schil en sap van een halve limoen, kikkererwten, gember en paprikapoeder in een blender. Voeg de gare pompoenblokjes en een flinke scheut olijfolie toe en mix glad. Kruid met peper en zout.
Snipper het sjalot en chilipeper fijn. Bak het sjalotje samen met de chilipeper in wat olijfolie glazig. Voeg de ras el hanout toe en bak even mee. Doe er het gehakt bij en bak rul.
Was de appel en snijd in halve schijfjes. Meng er het sap van de resterende halve limoen onder.
Hak de noten fijn.
Verdeel de hummus over de borden. Schep er wat van het gehakt op en werk af met de appelschijfjes, pistachenoten en verse koriander. Druppel er nog wat olijfolie over.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.