Bereiding
Ontbeen het soepvlees of de runderschenkel, bewaar het been en snijd het vlees in stukjes.
Snipper de uien fijn.
Stoof de ui in een klont boter zacht. Schroei het soepvlees dicht bij de ui.
Voeg het been toe, dit geeft extra smaak aan je gerecht. En giet er 1,5 l water bij.
Voeg het laurier en de tijm toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook.
Zet het vuur zacht en laat 90 minuten sudderen. Schep er af en toe het schuim af met een eetlepel.
Snijd de wortel in plakjes, de raapjes en selder in blokjes en de prei in ringen.
Doe de groenten, behalve de aardappelen, bij de vleesbouillon en laat nog eens 1 uur verder sudderen.
Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
Voeg de aardappelen toe en laat nog 20 minuten koken.
Bak het spek in een droge koekenpan krokant.
Voeg het spek op het einde van de kooktijd toe.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.