Bereiding
Marineer de makreel en groenten
Hak de schil van de gekonfijte citroen fijn. Meng met de gembersiroop, limoensap en gesnipperde chili en sesamzaadjes.
Snijd de peulen in de lengte in twee. Pluk de makreel in grove stukken. Meng de peulen en makreel met de citroenmarinade. Laat 15 minuten marineren.
Maak ondertussen de soep
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Snijd de bloemkool in kleinere stukjes.
Fruit de gesnipperde ui en knoflook in wat bakboter glazig.
Voeg dan de bloemkoolroosjes toe en roerbak even verder.
Voeg de melk, het bouillonblokje, gedroogde kruiden en het zout toe. Vul aan met water tot de bloemkool net onder staat, laat 10 minuten zachtjes koken.
Mix daarna fijn.
Afwerking
Verdeel de soep over kommetjes en werk af met de gemarineerde groenten en makreel.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.