Bereiding
Kook de rijst beetgaar in licht gezouten water.
Snipper de uien fijn en pers de look. Rasp de gember.
Snijd de tomaten in blokjes.
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Hak de chilipeper fijn.
Snijd de Berloumi kaas in blokjes.
Bak de ui samen met de look, gember en het currypoeder in 10 minuten glazig in olijfolie.
Voeg de chili, tomatenblokjes en tomatenpuree toe en roerbak 5 minuten verder.
Snijd de bloemkool in roosjes en schep, samen met de aardappelblokjes, Berloumi, spinazie en een scheutje water, onder de saus.
Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur 12 minuten pruttelen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Haal de pan met de saus van het vuur en roer er de yoghurt onder. Proef en kruid met peper en zout.
Schep de saus in een ovenschaal. Hak het bosje peterselie fijn en strooi de helft over de saus. Schep er nu de rijst op en bestrooi met de kurkuma.
Bedruppel met olijfolie en plaats 25 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met de resterende peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.