

Inktvis met crunchy amandelen en slaatje van komkommer en kruiden
Zin in een zomers bordje vol smaak? Deze gegrilde inktvis wordt geserveerd met crunchy amandelen en een frisse salade van komkommerlinten, munt en basilicum. Een perfect gerecht voor een lichte lunch of een elegant voorgerecht.
Extra tip: vries de zeekat eerst in, zo wordt hij heerlijk mals bij het bakken. Een eenvoudige truc voor een perfect resultaat!
Bereiding
Voor de salade
Snijd de komkommer met een dunschiller in lange linten (tot aan de zaadlijst).
Klop voor de dressing de olijfolie met het citroensap en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Hussel deze dressing onder de komkommerlinten. Zet even opzij.
Voor de vis
Pel de look en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de chilipeper in ringetjes.
Spoel de inktvistubes onder koud water en dep ze goed droog. Snijd ze met een scherp mes langs beide kanten lichtjes diagonaal in. Kruid ze met het gerookt paprikapoeder, peper en zout en bak ze in olijfolie ongeveer 1,5 minuut per kant.
Schep ze uit de pan en zet even opzij.
Bak nu de look met de chilipeper en de amandelschilfers in dezelfde pan tot de amandelen goudbruin en krokant zijn. Schep uit de pan.
Blus de pan met de witte wijn. Laat de alcohol verdampen en roer er dan de peterselie onder. Zet het vuur uit en kruid met peper en zout.
Afwerking
Leg telkens 1 inktvistube op elke bord, schep er wat van de gebakken amandelen op en bedruppel met sausje op basis van witte wijn..
Hussel tenslotte de verse kruiden onder de komkommerlinten en serveer de salade bij de vis.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.