Op een lichtblauw bordje ligt een gegrilde inktvis met amandelen te blinken. Wij serveren hem met een slaatje op basis van komkommer, munt en basilicum.

Inktvis met crunchy amandelen en slaatje van komkommer en kruiden

Zin in een zomers bordje vol smaak? Deze gegrilde inktvis wordt geserveerd met crunchy amandelen en een frisse salade van komkommerlinten, munt en basilicum. Een perfect gerecht voor een lichte lunch of een elegant voorgerecht.

Extra tip: vries de zeekat eerst in, zo wordt hij heerlijk mals bij het bakken. Een eenvoudige truc voor een perfect resultaat!

Voorgerecht

30 min

Gemiddeld

Personen 4

Ingrediënten

    Voor de salade

    Voor de dressing

18 ingrediënten geselecteerd

Order via

Bereiding

    Voor de salade

    Snijd de komkommer met een dunschiller in lange linten (tot aan de zaadlijst).  

    Klop voor de dressing de olijfolie met het citroensap en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Hussel deze dressing onder de komkommerlinten. Zet even opzij. 

    Voor de vis

    Afwerking