

Bereiding
Kruid de bloem met peper en zout en wentel de kippenbouten erin.
Pel de knoflookteentjes en snijd in de helft.
Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en boter, doe de knoflookteentjes erin en laat heet worden. Korst de bouten rondom rond goudbruin in de hete olie.
Snijd het uiteinde van het steeltje van de paddenstoelen en snijd in de helft. Bak ze even op in dezelfde pan met wat extra olijfolie. Voeg de oregano, rozemarijn en tijm toe. Kruid met peper en zout en voeg er een beetje bloem bij. Roer regelmatig.
Blus met het witbier en laat even verdampen. Voeg het citroensap toe en giet de gevogeltebouillon erbij.
Breng aan de kook, voeg de kippenbouten opnieuw toe en gaar nog 5 minuten. Draai het vuur lager, knijp er de honing bij, voeg de kerstomaatjes toe en zet een deksel op de pan. Gaar nog ongeveer 20 minuten verder tot de kip volledig gaar is.
Serveer met Italiaans brood of pasta.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.