Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 ° C.
Smelt de boter op een zacht vuurtje samen met de melk en roomkaas.
Laat het geheel even afkoelen.
Kluts de eidooiers los en voeg ze voorzichtig al roerend aan het roomkaasmengsel toe.
Zeef er de bloem en maiszetmeel bij en meng goed.
Klop de eiwitten samen met de suiker stijf.
Spatel de eiwitten onder het deeg met roomkaas.
Vet een springvorm van 24 cm diameter in met olie. Bedek de bodem en zijkanten met bakpapier en stort het deeg in de vorm.
Laat de vorm enkele keren neerploffen op het werkblad zodat de luchtbellen verdwijnen.
Wikkel de taartvorm met aluminiumfolie om deze volledig waterdicht te maken en plaats de taart in een ovenschaal met hoge rand. Vul de ovenschaal met 4 cm heet water om een stoomeffect te verkrijgen tijdens het bakken.
Bak de cake 25 minuten in de oven.
Breng de temperatuur naar 130 ° C en bak nog eens 55 minuten.
Haal de cake zo snel mogelijk uit de vorm en bestrooi royaal met bloemsuiker.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.