Ingrediënten
Voor de kombucha jelly
Voor de platte kaasbodem
- donutvormpjes
Bereiding
Maak de jelly
Week de blaadjes gelatine in koud water.
Warm 100 ml kombucha op met de kristalsuiker en de vlierbloesemsiroop, laat niet koken.
Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en roer ze onder de warme kombucha. Meng met de overige kombucha. Verdeel de kombucha over de verschillende vormpjes of grote bakvorm. Zorg dat je zeker 1.5-2 cm van de rand blijft.
Voeg stukjes aardbei, blaadjes verveine, munt en ev bloemen toe. Laat minstens 1u opstijven.
Maak de bodem
Week nu de gelatine voor de plattekaas in koud water.
Warm de honing op met het water en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Meng tot ze zijn opgelost.
Roer onder de verse kaas en verdeel dit over de verschillende vormpjes of grote vorm. Laat alles enkele uren opstijven in de koelkast.
Op het laatste moment
Zet de onderkanten van de vormpjes kort in heet water (10 seconden).
Draai de vormen om op een bord en duw de jelly’s uit de vormpjes, werk af met bloemen en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.