Bereiding
Maak de kaasvulling, eventueel 1 dag op voorhand
Laat de boter smelten en voeg de bloem toe. Roerbak 2 minuten. Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot een glad mengsel.
Voeg nu de rest van de bouillon al roerend toe. Laat 2 minuten op een laag vuur pruttelen.
Zet het vuur uit, voeg de geraspte kaas toe en roer tot alles gesmolten is.
Klop de eidooiers met het ei en de room los en roer door de kaassaus. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Vet een rechthoekige ovenschaal (ongeveer 20 X 20 cm) in met olijfolie en schep er de kaasvulling in. Dek af met plasticfolie en laat volledig afkoelen in de koelkast.
En verder
Klop de eiwitten los. Doe de bloem en het paneermeel in twee andere borden.
Verwijder de plasticfolie van de afgekoelde kaasvulling en keer de schaal om op een snijplank. Snijd de opgesteven vulling in kroketjesgrootte. Rol de kroketjes eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en tot slot door het paneermeel.
Bak de kroketten
Verwarm de friteuse voor tot 170°C.
Frituur de kaaskroketten een 3-tal minuten tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met een partje citroen en wat tuinkers.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.