Bereiding
Verwijder de pitten uit de dadels.
Mix de dadels, walnoten, havermout fijn en meng met de zonnebloemolie. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het dadelmengsel over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast.
Pureer de aardbeien en warm op in een pannetje. Week de gelatine 10 minuten in 2 eetlepels koud water, knijp uit en roer door de aardbeienpuree. Roer tot de gelatine is gesmolten. Laat de puree wat afkoelen.
Splits de eieren. Voeg de helft van de suiker aan de eierdooiers toe en mix luchtig. Roer er de aardbeipuree en het limoensap onder en schep dan alles onder de platte kaas.
Voeg de rest van de suiker bij de eiwitten en klop tot schuim. Klop ook de room half op. Spatel de room onder het plattekaasmengsel. Spatel er ook het eiwitschuim onder. Giet de vulling in de springvorm over de dadelbodem en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.