Bereiding
Snijd het vlees in kleine stukken.
Snijd de wortel, ui, prei en selder in stukjes.
Bak de champignons in een bakpan. Deze worden op het einde toegevoegd aan de saus.
Zet het vlees onder met gezouten water. Voeg de gesneden groenten, kruidnagel en het tuiltje toe en laat 1 uur zachtjes garen.
Haal eventueel schuim weg met een lepel. Opgelet: het mag niet koken.
Maak een roux met de boter en de bloem.
Voeg al roerend het afgemeten kookvocht, in delen, toe tot je een gebonden saus krijgt.
Roer er de room en eidooiers onder en breng op smaak met peper, zout, citroensap en nootmuskaat. Giet de saus vervolgens door een zeef en giet dan opnieuw in de pan.
Leg het gare vlees in de saus en voeg de uitjes en de gebakken champignons toe. Schep om en laat nog even doorwarmen.
Verdeel de blanquette over de borden en werk af met plukjes kervel.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.