Bereiding
Bereid de gribiche:
Kook de eieren 9 minuten en koel af in koud water.
Pel de eieren en prak deze fijn met een vork.
Snipper de sjalot fijn, pers de knoflook en hak de augurken. Meng onder de geplette eieren samen met de kappertjes, mosterd, azijn en fijngehakte peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
Voor de schnitzel:
Snijd de dunne lende in plakken van +/- 80 g.
Leg deze tussen 2 plasticvelletjes en sla deze mooi plat. Kruid met peper en zout.
Vul een kommetje met bloem, eentje met de losgeklopte eiwitten en eentje met de panko. Wentel de kalfslapjes eerst door de bloem, dan door het eiwit en ten slotte door de panko.
Zet een pan op het vuur en vul deze royaal met olijfolie.
Laat de olie warm worden. Leg dan de schnitzel in de pan en bak mooi goudbruin. Voeg indien nodig nog wat extra olie toe. Zorg ervoor dat het vlees een mooi krokant korstje krijgt. Haal uit de pan, dep af met keukenpapier en kruid met peper en grof zout.
Afwerking:
Leg de schnitzel op het bord en serveer de gribiche erbij. Werk af met de jonge sla en een stukje citroen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.