Bereiding
Snijd de ui in partjes. Pel de rode zilveruitjes en snijd ze middendoor.
Verwarm de olijfolie met de boter in een stoofpot. Fruit de ui en zilveruitjes glazig. Voeg het vlees toe en kruid met peper en zout. Laat het vlees dichtschroeien. Bestuif met het bloem en schep alles goed om.
Snijd de wortelen in schuine plakken.
Bevochtig met de kalfsfond en voeg de wortelen, tijm en laurier toe. Voeg indien nodig nog een beetje water toe zodat het vlees net onder staat.
Zet het deksel op de pot en laat 1 uur sudderen op een zacht vuurtje.
Rol ondertussen balletjes van het kalfsgehakt en kook ze gaar in licht gezouten water.
Borstel de champignons schoon en snijd in partjes. Doe ze bij de stoofpot samen met de gekookte balletjes en laat nog 10 minuten mee sudderen.
Giet de room erbij. Voeg naar smaak citroensap toe.
Bind de saus eventueel met wat maïszetmeel.
Schil de krieltjes en kook of stoom ze gaar.
Werk het stoofpotje af met de peterselie en serveer met de krieltjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.