Bereiding
Maak de kalfsfricassee
Snipper de ui fijn.
Stoof de ui glazig in een stoofpot met de olijfolie en boter.
Voeg het vlees toe en kruid met peper en zeezout.
Laat het vlees dichtschroeien.
Bevochtig met de kalfsfond en doe de tijm en laurier erbij.
Voeg indien nodig nog een beetje water toe zodat het vlees net onder staat.
Zet het deksel op de pot en laat 1 uur sudderen op een zacht vuurtje.
Snijd intussen de champignons in partjes en de wortelen in stukjes.
Doe ze bij de stoofpot en laat nog 10 minuten meesudderen.
Giet op het einde van het uur de room erbij.
Voeg naar smaak citroensap toe.
Bind de saus eventueel met wat maiszetmeel.
Maak de peterselieaardappelen
Schil de krieltjes en kook of stoom ze gaar.
Doe ze kort in een pan met gesmolten boter om ze mooi te laten glanzen.
Bestrooi met peterselie en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.