Bereiding
Maak de pasta. Zeef de bloem op een werkblad en maak een kuiltje in het midden. Breek hierin het ei en voeg 2 eidooiers, zout en olijfolie toe. Maak een draaiende beweging met een vork en meng zo langzaam de bloem met de eieren.
Gebruik nadien je handen om het geheel tot een deeg te vormen. Indien het deeg te droog is, kan je eventueel een beetje water toevoegen. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minimum 30 minuten rusten in de koelkast.
Verhit een eetlepel olijfolie in een pan. Kruid de kalfslever met peper en zout en bak deze krokant. Zorg ervoor dat de lever niet volledig uitgebakken is want dan wordt hij korrelig van structuur. Haal vervolgens uit de pan en snijd de lever in kleinere stukjes.
Snijd de pancetta fijn en bak deze goudbruin in dezelfde pan als de lever. Voeg nadien de fijngesneden knoflook toe en laat enkele minuutjes meebakken op laag vuur. Laat de pancetta uitlekken op keukenpapier.
Blus de pan met de kalfsfond en de room en breng op smaak met salie, peper, zout en wat citroensap. Laat deze saus nog enkele minuten pruttelen op een laag vuurtje.
Maak de prei schoon en snijd in stukken van ongeveer 3 à 4 cm. Blancheer of stoom de prei beetgaar.
Breng ruim gezouten water aan de kook. Maak gebruik van een pastamachine om de pasta uit te rollen en maak er vervolgens tagliatelle van. Kook de verse pasta 3-4 minuten.
Voeg de pasta direct toe aan de saus en meng alles goed door elkaar. Voeg een beetje van het kookvocht van de pasta toe aan de saus. Schik de pasta en de prei op borden. Werk af met de stukjes lever en de pancetta. Werk af met een salieblaadje.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.