Kalfstong in dragonsaus met balletjes
Deze kalfstong in dragonsaus met balletjes is een klassiek en smaakvol gerecht dat indruk zal maken op je gasten. De kalfstong wordt langzaam gekookt tot hij boterzacht is en geserveerd met een romige dragonsaus en smakelijke gehaktballetjes. Perfect voor een feestelijke gelegenheid of een familiediner.
Bereiding
Zet de tong onder water met 10 gram zout per liter water en laat hem zachtjes koken onder een deksel gedurende 1,5 uur.
Haal de tong uit het gezouten kookwater, bewaar deze bouillon voor straks. Laat de tong 15 minuten rusten in koud water.
Maak de tong schoon, verwijder de keelstukken en pel de tong.
Warm de bouillon terug op. Rol balletjes van het gehakt en kook deze gaar in de bouillon, tot ze komen boven drijven. Voeg de tong terug toe aan de nog warme bouillon en plaats even aan de kant.
Stoof voor de saus de gesnipperde sjalot in een pannetje met wat boter. Strooi er de bloem over en roerbak. Blus met de witte wijn en voeg de azijn toe. Voeg dan lepelsgewijs de bouillon toe tot sausdikte.
Roer er de gehakte dragon en eierdooier door. Laat terug wat indikken en voeg dan de room toe. Haal van het vuur en breng verder op smaak met peper en zout.
Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus.
Haal de tong uit de resterende bouillon en snijd ze in plakken. Leg ze op een schaal en overgiet ze met de dragonsaus.
Werk af met nog wat verse dragonsnippers.
Lekker met stokbrood of gekookte aardappelen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.