Bereiding
Laat de tong 2 uur in zout water "weken". Ververs 1 x het water.
Zet de tong op in warm gezouten water. Laat eens het kookt 5 min doorkoken, giet het water af en vul aan met vers warm gezouten water, voeg de soepgroenten toe en laat 2 uur zachtjes koken.
Haal de tong uit het water en zeef het kookvocht. Maak ondertussen de asperges schoon en blancheer ze in gezouten water gedurende 8 à 12 minuten, naar gelang de dikte van de asperges.
Pel de tong. Snijd het mooiste deel van de tong in fijne plakjes.
Maak de champignons schoon met een borsteltje, snijd ze in dunne plakjes en stoof ze in een beetje boter met peper en zout.
Smelt in een andere pan 2 el boter en voeg er 2 el bloem aan toe, roer het mengsel goed door en laat het even opschuimen. Blus met ca. 1 glas kookvocht en de witte wijn, roer tot sausdikte.
Meng in een kom de eidooiers met de room en voeg dit toe aan het sausje. Laat het nu niet meer doorkoken.
Breng op smaak met het sap van de citroen en wat peper en zout en voeg de gestoofde champignons en asperges er bij.
Werk af met de peterselie.
Lekker met gekookte aardappelen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.