Bereiding
Blancheer de zwezerik met de laurier 5 minuten in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
Verwijder het vlies van de zwezerik en snijd ze in vier stukken. Kruid met peper en zout en laat even rusten.
Snijd de uien in ringen. Hak de kastanjechampignons grof en scheur de oesterzwammen. Week de morieljes 5 minuten in kokend water.
Bak de uien glazig in boter. Voeg de suiker toe, de champignons en oesterzwammen. Blus met de cognac en voeg de morieljes toe. Roerbak 2 minuten.
Giet er de room en de bouillon bij en laat op een zacht vuur inkoken. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
Bak de zwezerik in een flinke scheut olijfolie tot beide kanten krokant zijn. Kruid met peper en zout. Voeg een klontje boter toe en bak ze nog eens langs beide kanten een 4-tal minuten. Leg ze in de champignonsaus en werk af met de peterselie.
Lekker met kroketjes of gekookte krieltjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.