Bereiding
Snijd de boter in kleine blokjes en zet ze nog even in de koelkast.
Meng de bloem met 40 g suiker en zout in een kom. Voeg dan de boter toe. Snijd de boter met behulp van twee messen door de bloem, of meng in de keukenrobot met een kneedhaak. De boter mag niet smelten door de warmte van je hand.
Voeg dan beetje bij beetje 240 ml ijswater toe, tot je een samenhangend deeg krijgt. Rol het deeg tot twee bollen en laat, afgedekt met vershoudfolie, een halfuur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de mascarpone met het ei en vanille-essence. Warm de kersen met het sap op, voeg 30 g suiker toe. Los de maïzena op in 2 eetlepels water en roer door de warme krieken tot de saus mooi gedikt is.
Rol 1 bol van het deeg uit op bakpapier, maak een ronde lap die past in een ronde taartschotel van ongeveer 22 cm diameter. Lepel de mascarponecrème over het midden van het deeg.
Verdeel de kersen over de mascarponecrème. Rol het andere deeg uit, dit wordt nl het deksel op de taart. Haal eerst met een uitsteekvorm hartjes uit het deeg. Leg de deeglap voorzichtig over de taart, druk de zijkanten goed aan. Leg de uitgestoken hartjes op de taart.
Bak de taart 30 minuten in de oven, tot ze goudbruin en gaar is.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.