Bereiding
Maak het koekjesdeeg
Mix de boter met de suiker romig. Voeg het ei en het zout toe en mix 2 minuten verder.
Voeg de gezeefde bloem en het kaneelpoeder toe en kneed tot een vast deeg.
Vorm er een bal van, duw wat plat en wikkel in plastic folie. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Maak koekjes
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad tot een dunne lap van 5 mm dik. Steek er kerstkoekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Plaats de koekjes 12 à 15 minuten in de oven. Laat ze na het bakken 5 minuten op de bakplaat liggen en leg ze dan op een rooster om helemaal af te koelen.
Meng het gezeefde poedersuiker met water tot een dik glazuur.
Doe een beetje van het glazuur in een spuitzakje met een fijn mondje en versier er nu de koekjes mee.
Laat de koekjes uitdrogen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.