Bereiding
Maak de vulling
Snipper de ui en bak samen met de geperste look en de geraspte gember in olie glazig.
Snijd de paprika’s in blokjes en de prei in ringen. Voeg bij de ui en roerbak 5 minuten.
Bak in een andere droge koekenpan het gehakt rul. Voeg bij de groenten, samen met de fijngehakte koriander, en kruid met het kaneelpoeder, komijnpoeder, peper en zout.
Laat wat afkoelen.
En verder
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kluts de eieren los en meng ze onder het groente-gehaktmengsel.
Bestrijk een springvorm (ongeveer 22 cm dia) met wat boter en leg er de met boter bestreken vellen filodeeg kruiselings in zodat de volledige bodem en de wanden van de springvorm bedekt zijn met het deeg.
Laat 1/3de van het deeg over de rand vallen.
Schep er het groente-gehaktmengeling in. Vouw de overhangende randen deeg naar binnen en bestrijk de bovenkant met boter.
Zet ongeveer 30 minuten in de oven.
Afwerking
Neem de bastilla uit de oven en laat even afkoelen. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.