Bereiding
Maak de kruidenboter
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Pel en plet de knoflook.
Rasp de schil van de citroen (niet het witte deel, dit is te bitter).
Hak de ansjovis fijn.
Meng de zachte boter met de knoflook, ansjovis, paprikapoeder, currypoeder, Provençaalse kruiden, citroenzeste, worcestersaus, ketchup en een snuifje cayennepeper.
Meng alles heel goed en bewaar afgesloten in de koelkast. Laat ze wel 30 minuten voor het gebruik op kamertemperatuur komen.
Maak de kip klaar
Verwarm de oven voor op 220°C.
Leg de kip in een ovenschaal. Wrijf ze volledig in met de helft van de kruidenboter en kruid nog bij met peper en zout.
Pel de ui en snijd in partjes. Leg de ui naast de kip. Giet de cider in de ovenschaal bij de kip en plaats in de oven gedurende 10 minuten.
Verlaag de oventemperatuur naar 170°C en laat de kip nog 50 minuten verder garen.
De kip is gaar als je met een mes prikt in de billen en er doorzichtig vocht uit loopt. Indien het vocht nog lichtroze is, laat je de kip nog 5 minuten in de oven.
Haal de kip uit de oven, beleg met stukjes kruiden boter en laat nog enkele minuten rusten.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.