Bereiding
Verwarm de oven voor op 190°C.
Verhit een klont boter met een scheut olijfolie in een ovenbestendig pan en bak hierin de kip rondom goudbruin.
Giet het overtollige vet weg en zet de pan terug op het vuur. Giet er de melk bij en voeg de ongepelde teentjes look, kaneelstokje, salieblaadjes, tijm en de geraspte schil van de twee citroenen toe.
Doe het deksel op de pan en zet 45 minuten in de oven.
Haal het deksel weg en zet nog eens 45 minuten in de oven.
Snijd de waterkers grof. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitdampen.
Pureer de aardappelen samen met de room, zure room en een klontje boter. Kruid met het nootmuskaat, peper en zout. Schep er de waterkers onder.
Rooster de geschaafde amandelen.
Haal de kip uit de oven en bestrooi met de geroosterde amandelen. Serveer met de puree.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.