Bereiding
Kruid de kippendijen met peper en zout. Verwarm de olijfolie in een pan en korst er het vlees in. Haal de kip uit de pan en zet even opzij.
Voeg de rest van de olie erbij en draai het vuur lager.
Pel de ui, snipper fijn en fruit in de warme olie.
Pel de knoflook en halveer. Snipper de lente-uitjes fijn en rasp de gember.
Lepel de tomatenpuree, de tomatenblokjes, teentjes knoflook, ui, gember, chili-vlokken, peper en zout erbij en meng goed.
Schep de kippendijen opnieuw in de pan en breng aan de kook. Laat nog zo’n 20 minuten sudderen op een laag vuurtje.
Lepel wat saus in een potje en meng er de pindakaas onder. Roer goed tot een gladde saus en voeg dan opnieuw bij het stoofpotje. Meng voorzichtig en laat nog zo’n 10 minuten sudderen tot de kip gaar is.
Kook de rijst ondertussen gaar.
Serveer de kip moambe met de rijst en werk af met de fijngesnipperde lente-ui.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.