Bereiding
Spoel het witloof goed. Verwijder de harde onderkant van de stronken en snijd ze doormidden, in de lengte.
Verwarm een scheutje olijfolie in een braadpan en schik er de witloofstronkjes in. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Bak het witloof enkele minuten goed aan en plaats het deksel op de braadpan. Laat rustig garen, op een laag vuur voor ongeveer 25 minuten. Voeg eventueel een scheutje water toe.
Kruid ondertussen de kipfilets met peper en zout en bak goudbruin in een hete pan. Draai dan het vuur wat lager en laat de filets rustig verder bakken in ongeveer 7 - 8 minuten, afhankelijk van de dikte.
Haal de kipfilets uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Blus de pan met de room. Draai het vuur hoger zodat de saus kan inkoken. Voeg de mosterd toe en laat inkoken tot de gewenste dikte. Proef en kruid eventueel met peper en zout.
Serveer het gestoofde witloof met de kipfilets en de mosterdsaus.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.