Bereiding
Maak de marinade:
Zet een pannetje op het vuur met de sojasaus, honing, sesamolie, limoen- en citroensap en laat op een zacht vuurtje binden.
Maak de rabarber schoon, snijd in stukken en roer onder de marinade.
Maak de kippenbouten klaar:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kruid de kippenbouten met peper en zout. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en schroei de kippenbouten langs beide kanten.
Pel de sjalotten en snijd overlangs in de helft. Schik de bouten in een ovenschotel, overgiet met de marinade en rabarber. Duw er de takjes tijm, sjalotten en knoflookteentjes tussen.
Dek af met een vel aluminiumfolie en gaar de kip in de oven gedurende +/- 30 minuten.
Ondertussen:
Rooster de cashewnoten, laat afkoelen en hak grof.
Kook de rijst gaar.
Afwerking:
Haal de kippenbouten uit de oven, werk af met enkele takjes citroentijm en de fijngehakte cashewnoten. Serveer er de rijst erbij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.