Klassieke Gentse stoverij
Gentse stoverij smaakt pittig en kruidig en verschilt zo van andere stoverijen. Om deze rijke smaak te bekomen wordt er donkere mosterd en kriekenbier gebruikt. Serveer dit heerlijke gerecht met frietjes en je hebt een maaltijd die perfect past bij koude dagen. Pure Vlaamse comfortfood op z'n best!
Bereiding
Stoof de gesnipperde uien aan in een kookpot.
Verhit daarnaast een bakpan met boter en wacht tot het schuim verdwenen is.
Kruid het vlees intussen met peper en zeezout.
Bak het vlees in porties aan om het mooi te korsten.
Doe het gebakken vlees telkens bij de uien in de kookpan.
Strooi over de laatste portie wat bloem en laat die even meebakken. Dit helpt om de saus straks te binden.
Blus de bakpan met het bier en giet alles bij de uien.
Voeg indien nodig wat water toe tot het vlees net onderstaat.
Draai het vuur zo laag mogelijk.
Voeg laurier en tijm toe en leg er een met mosterd bestreken boterham bovenop.
Laat ongeveer 2 uur heel rustig sudderen.
Laat de stoofpot wat afkoelen voor je hem serveert, dan is het vlees veel sappiger.
Snijd het witloof en de raddichio in fijne reepjes.
Meng in een kom.
Kruid met peper en zout.
Doe de azijn en olie erbij.
Werk af met de veenbessen en gehakte walnoten.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.