Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verdeel de bloemkool in roosjes. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel met olijfolie en de garam masala. Zet gedurende 25 minuten in de oven.
Schil en snijd de aardappelen en knolselder in stukken. Doe ze in een kookpot, zet onder met gezouten water en breng aan de kook. Kook in 15-20 minuten gaar.
Maak ondertussen de kruidendressing. Doe de peterselie, koriander, zure room, rasp van de citroen en olijfolie in een blender en mix fijn. Breng verder op smaak met peper, zout en het citroensap.
Giet de aardappelen en knolselder af. Pureer, meng met de melk en breng op smaak met de citroenolie, peper en zout. Mix eventueel kort met een staafmixer. Roer tot een gladde zachte puree. Warm opnieuw even door.
Verdeel de warme puree over een serveerschaal. Leg er de geroosterde bloemkool op.
Sprenkel er de kruidendressing over, werk af met de verse dille en gehakte noten.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.