Bereiding
Schil de knolselder en snijd in blokjes. Doe hetzelfde met de aardappel. Snipper de ui en bak glazig in wat boter. Pers er twee teentjes look bij en laat even meebakken.
Voeg de knolselderblokjes en de aardappelblokjes bij de ui en roerbak 3 minuten. Blus met de bouillon en breng aan de kook.
Doe er een takje rozemarijn bij en laat op een zacht vuur 25 minuten sudderen.
Snijd het brood in blokjes. Pers het resterende teentje look uit en bak even aan in wat boter. Voeg de broodblokjes toe en bak mooi goudbruin. Kruid met peper en zout.
Haal het takje rozemarijn uit de soep en mix de soep glad. Zet het vuur uit en roer er de room onder. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
Schep de knolseldersoep in borden en werk af met de lookcroutons, de garnaaltjes en de bieslook. Druppel er nog wat hazelnootolie over.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.