Bereiding
Maak het vlees
Zet een pan op het vuur met olijfolie en doe er de rozemarijn, salie, peterselie, knoflook en laurier bij. Bak 3 minuten op een matig vuur.
Voeg de konijnenbouten erbij en bak langs alle kanten bruin. Keer regelmatig om. Kruid met zout en peper.
Giet de bouillon erbij. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat ongeveer 45 minuten sudderen.
Haal het deksel van de pan en laat nogmaals een kwartiertje inkoken. Verwijder de kruiden, voeg het citroensap toe en kook nog even door.
Maak de aardappelen
Kook de krieltjes beetgaar en snijd in de helft.
Maak de caponata
Snijd de aubergine in vierkanten blokjes van ongeveer 1 op 1 cm.
Pel de ui en snipper fijn, samen met de knoflook.
Neem een grote pan en giet er wat olijfolie in, zet op het vuur. Voeg de stukjes aubergine toe, samen met de oregano en kruid met peper en zout. Hussel onder mekaar zodat de olie goed verdeeld is.
Voeg de ui, knoflook en peterselie toe en bak nog even mee op.
Voeg de tijm, rozemarijn, oregano en witte balsamico toe, samen met de kerstomaten en laat ongeveer 15 minuten sudderen op een laag vuurtje tot alle groentjes gaar zijn.
Afwerking
Verwijder de takjes kruiden.
Neem een grote schaal en verdeel er de krieltjes in, schik de konijnenbouten erop en lepel de caponata erover.
Werk af met fijngesnipperde platte peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.