Bereiding
Marineer het vlees
Doe de konijnenbouten in een kom. Rasp en pers de citroenen.
Meng het sap en rasp van de citroenen met de agavesiroop, geritste citroentijm, chilivlokken en olijfolie. Plet en pers er één teentje knoflook bij. Kruid met peper en zout.
Giet de marinade bij de konijnbouten en wrijf de bouten goed in. Zet aan de kant om minstens twee uur te marineren.
Steek de bbq aan.
Voorbereidingen voor de salade
Spoel ondertussen de sla.
Pel en snijd de rode ui in halve maantjes. Snijd de lente-uitjes fijn.
Halveer de pruimen en haal er de pit uit.
Rooster de boekweit in een pan zonder vetstof.
Tijd om te grillen
Grill de konijnenbouten 10 minuten aan beide kanten.
Zet de overschot van de marinade in een kommetje bij de bouten op de bbq.
Grill de citroenschijven en de gehalveerde pruimen ondertussen ook op de bbq.
Haal de citroenschijven en pruimen van de bbq. Sluit de bbq nog even voor vijf minuten totdat de konijnenbouten gaar zijn.
Maak de salade
Meng de jonge sla, mosterdsla, rode ui en de helft van de bosuitjes onder elkaar. Snijd de pruimen eventueel in kwartjes en werk de salade af met de geroosterde pruimen en boekweit.
Kruid met peper en zout. Rasp er één citroen over en pers de citroen uit boven de salade. Overgiet met de olijfolie.
Afwerken
Haal de konijnenbouten van de bbq en overgiet met de marinade.
Serveer met de gegrilde citroenschijven. Werk af met de rest van de bosuitjes.
Dien op met de salade van jonge sla en boekweit.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.