

Bereiding
Maak het vlees
Verhit de boter en 2 el olijfolie in een braadpan en bak de bouten goudbruin aan beide kanten. Draai het vuur zacht en zet een deksel op de pan. Gaar de bouten 10 minuten rustig verder.
Maak de parelcouscous en wortelen
Kook de parelcouscous zoals vermeld op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200° C.
Schil de wortelen en schik op een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid met ras el hanout en agavesiroop. Kruid met peper, zout en meng er 2 el olijfolie onder.
Bak de wortelen gaar in de oven, ongeveer 20 minuten.
Kook de peultjes kort in kokend gezouten water. Giet af en laat de peultjes schrikken onder koud stromend water.
Snijd de abrikozen in kleine gelijke stukken.
Maak de gremolata
Spoel en hak de peterselie fijn. Rasp er de knoflook onder en zeste van citroen. Zet aan de kant.
Maak de kruidenolie
Hak de koriander en bieslook grof. Doe in een maatbeker met knoflook en olijfolie. Mix glad en breng op smaak met peper en zout.
Afwerken
Meng de wortel, peultjes, spinazie en abrikozen onder de parelcouscous. Giet er de kruidenolie bij en meng alles goed onder elkaar. Kruid eventueel met peper en zout.
Serveer de konijnenbouten met de parelcouscous en werk af met gremolata.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.