
Bereiding
Snijd de pruimen in maantjes. Warm de pruimen en kersen zachtjes op in een steelpannetje met suiker en tijm. Voeg het kriekenbier en de azijn toe. Laat het geheel verder 15 minuten inkoken.
Bestrooi de bouten met cayennepeper en zout en haal ze door de bloem. Bak de stukken konijn in een ruime kookpot met warme boter. Kleur het konijn rondom mooi bruin. Voeg de plakjes ui erbij en laat die ook lichtjes mee kleuren. Voeg de tijm en 2 blaadjes laurier toe.
Giet het pruimen- en kersenmengsel bij het konijn, plaats het deksel op de pot en laat het geheel nog een uurtje op een laag vuurtje verder stoven.
Bak de kroketjes.
Meng de verschillende soorten sla, kruiden en scheuten.
Maak een vinaigrette met olijfolie en citroensap. Kruid met peper en zout. Lepel dit over de salade en meng kort.
Serveer het konijn met de kroketjes en de gemengde sla.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.