Bereiding
Doe de bouten in een ruime kom.
Plet de look in de vijzel. Voeg de olie toe en kruid naar eigen smaak met peper en zout.
Hak de blaadjes tijm en rozemarijn fijn en meng deze onder de knoflookolie. Voeg het sap van de citroen, de zeste en honing toe en meng goed. Voeg deze marinade aan het konijn toe. Wrijf de stukken goed in en laat minstens een half uurtje tot max 2 uur trekken.
Leg de gemarineerde konijnenbouten op de barbecue. Na 10 minuten draai je ze om en laat je ze nog 30 minuten bakken. Draai de stukken regelmatig om.
Maak ondertussen de salade klaar. Meng de olijfolie met rode wijnazijn. Snijd de rode ui fijn, doe in een kom en strooi er wat zout over. Giet de vinaigrette over de ui en laat 15 minuten trekken.
Kook de boontjes beetgaar (8 minuten) en laat ze schrikken onder koud stromend water.
Snijd de kerstomaatjes in twee. Verkruimel de feta.
Meng de boontjes en de kerstomaatjes onder de ui. Serveer het konijn samen met de boontjes en de kerstomaatjes en werk het geheel af met fetakaas en enkele takjes verse oregano.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.