Bereiding
Kook de geschilde aardappelen gaar in een ruime pot met licht gezouten water.
Spoel de spinazie schoon.
Stamp de aardappelen grof en breng ze op smaak met wat boter, geraspte nootmuskaat en zout. Meng er de spinazie in delen doorheen en laat het groen wat slinken en garen op een zacht vuur.
Smelt een klont boter in een braadpan op een matig vuur. Bak de konijnenfilets en geef ze een goudbruin korstje. Snijd de filets in brede plakken en serveer ze bovenop de verse stoemp.
Werk af met de saus naar keuze.
Zoete biersaus met perenstroop en spekjes
Snijd de ui in fijne stukjes. Bak de spekjes goudbruin in een pan met een scheutje olijfolie.
Voeg de stukjes ui toe en roer tot ze glazig zijn. Doe de stroop en het bier in de pan, roer en laat de saus 5 tot 10 minuten pruttelen op een matig vuur.
Frisse mosterdsaus met wijn en sjalot
Snijd de sjalotten in fijne halve ringen.
Schenk de wijn in een pan op een matig vuur. Laat de alcohol verdampen en voeg room en de fijne sjalotten toe. Laat de saus voor de helft inkoken.
Werk de saus af met een beetje citroensap, de mosterd en wat zout.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.