Bereiding
Maak de gefermenteerde groenten:
Raps de rode kool fijn. Snijd de paprika en wortel in reepjes.
Meng de azijn onder het zout en meng dit onder alle groenten. Blijf het mengsel een 10-tal minuten goed onder de groenten husselen tot er vocht vrijkomt. Schep alles daarna in een weckpot of bokaal en duw goed aan. Laat 30 minuten rusten.
Duw de groenten nog eens goed aan zodat ze onder hun eigen vocht komen te staan. Voeg eventueel een scheutje water toe als er wat te weinig vocht is. Leg eventueel een gewichtje op de groenten, bijvoorbeeld een goed afsluitbaar plastic zakje gevuld met droge rijst, en sluit de pot.
Plaats de pot op een donkere plek op kamertemperatuur. Vanaf dag 3 zijn de groenten gefermenteerd. Hoe langer de groenten in de gesloten pot blijven, hoe smaakvoller ze worden.
De dag zelf:
Besmeer elke wrap met de roomkaas. Kruid met wat peper en zout. Verdeel er de spinazie over en beleg met 2 plakjes Passendale Classic.
Schep er nu wat van de gefermenteerde groenten op en rol de tortilla’s op. Halveer ze en neem ze mee als lunch.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.