Bereiding
Pers voor de aioli de knoflook en doe samen met de eidooier, citroensap en olie in een maatbeker. Zet de soepmixer onderaan op de bodem en ga langzaam naar boven. Blijf mixen tot je een mooi romig geheel krijgt. Roer er de peterselie onder en breng op smaak met peper en zout.
Neem een diep bord en meng de bloem onder het paneermeel en kruid met peper en zout.
Kluts de eieren los in een ander diep bord en meng er de kaas onder. Kruid met het paprikapoeder, tijm peper en zout.
Snijd de courgette in schuine plakken van een 1 cm dik en dep ze goed droog.
Wentel ze eerst door het paneermeel. Haal ze vervolgens door het ei-kaasmengsel.
Bak de courgetteplakken in hete arachideolie goudbruin en krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer met de aioli.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.