Bereiding
Giet de karnemelk over de kippenvleugels. Voeg de bieslook toe, dek af en zet 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en bestrijk het vruchtvlees met wat olie. Leg ze met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 30 minuten in de oven. Wikkel ze daarna in plastic folie en laat even rusten.
Meng het paprikapoeder met de gedroogde oregano, tijm, suiker, chilipoeder en knoflookpoeder.
Verlaag de oven naar 160°C.
Meng de bloem met 3/4de van het droge kruidenmengsel. Laat de kippenvleugels uitlekken en wentel ze door de bloem. Klop overtollig bloem weg.
Bak de kippenvleugels in porties in hete olie goudbruin en krokant. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet nog eens 15 minuten in de oven.
Verwijder ondertussen de schil van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukken. Bak de uien met de look zacht in olie. Kruid met het paprikapoeder. Schep samen met het vruchtvlees van de paprika’s in een blender en mix glad. Kruid met peper en zout.
Bestrooi de krokant gebakken kippenvleugels met het resterende kruidenmengsel en serveer met de paprikasaus.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.